Vaša prva poseta našem slušnom centru Vas može obeshrabrivati ali merenje sluha je jednostavan, bezbolan način da saznate da li imate oštećenje sluha. Rezultate dobijate odmah – saznaćete koji tip oštećenja sluha imate i koja su moguća rešenja na raspolaganju.

2013-01-11_resoundpremierhearing-0074

Ovo je korak po korak vodič za to šta Vas očekuje:

Razgovor o Vašem načinu života

Pre same provere sluha postavićemo Vam više pitanja kako bismo što bolje razumeli Vaš način života i Vaše specifične potvrde. Popričaćemo o Vašem opštem zdravstvenom stanju kao i o Vašoj motivaciji da dođete na pregled sluha.

Otoskopski pregled

Prvo moramo pregledati Vaš ušni kanal i bubnu opnu pomoću posebne lampice pod nazivom otoskop kako bismo pronašli fizičke pokazatelje stanja Vašeg sluha.

Merenje sluha

Biće Vam traženo da poslušate seriju tonova dok nosite slušalice kako bismo testirali Vaš sluh na različitim frekvencijama i jačinama. Slušalice su povezane za audiometar koji šalje tonove različite frekvencije u jedno pa u drugo uvo. Vi treba da pritisnete taster ili podignete ruku kada čujete svaki ton. Tako ćemo utvrditi koji je to najslabiji ton koji čujete čime utvrđujemo Vaš prag čujnosti.

1535412_631105440259680_1687884809_n

Ostali testovi

Osim ovog merenja sluha možda ćemo obaviti I govornu audiometriju i merenje koštane vodljivosti kojom se utvrđuje da li imate problem u unutrašnjem uvu.

Audiogram

Prilikom merenja utvrđujemo određene tačke na dijagramu koji se zove audiogram na bazi Vaših odgovora za svaki ton. Njega koristimo da Vam, nakon merenja sluha, objasnimo do kojih smo nalaza došli i predložimo Vam moguća rešenja.

Za više informacija posetite stranicu o nama.