Inovativni slušni aparati


Vaš doživljaj slušanja mora biti prilagođen Vašim jedinstvenim potrebama. ReSound skoro 150 godina razvija tehnološke inovacije kako bi Vam omogućio najnaprednije slušne aparate, bežične dodatke i aplikacije, čime Vam omogućava da čujete više i da se prilagodite različitim okruženjima uz najbolji kvalitet zvuka.

Tipovi slušnih aparata

Postoje različiti tipovi slušnih aparata. Tip oštećenja sluha koje imate, Vaš način života i Vaše želje, kada su boja i stil u pitanju, zajedno utiču na izbor slušnog aparata.

Osnovni tipovi slušnih aparata u nastavku:

 

ZAUŠNI MODELI

RIE – Zvučnik u uhu

Najveći deo ovog aparata je sakriven iz uha. Za razliku od standardnog zaušnog BTE aparata, zvučnik je elegantno izvučen iz kućišta, provučen kroz tanku cevčicu i smešten u ušnom kanalu. Zbog toga su ovi modeli znatno manji od klasičnih zaušnih modela.

BTE – Klasični zaušni

Kod klasičnih zaušnih modela, slušni aparat je kompletno smešten iza uha. Zvuk zatim putuje kroz tanju ili deblju cevčicu do umetka (olive) po meri koja je smeštena u ušnom kanalu. Ovakvi modeli su za sva godišta i sva oštećenja sluha.

KANALNI MODELI

Kanalni slušni aparati se rade po meri samo Vašeg uha. Ne samo da se fizički izrađuju za Vaše ušne kanale nego se i programski podešavaju prema Vašem oštećenju sluha i drugim potrebama kada je Vaš sluh u pitanju. Saznajte više

Izbor slušnog aparata

Mnogo faktora utiče na izbor slušnog aparata. Vaš stil života i Vaše zvučno okruženje u kom provodite najviše vremena imaju najveći uticaj na izbor slušnog aparata koji će biti idealan za Vas. Koji model najviše odgovara Vama? Tu Vam mi možemo pomoći pročitajte kako

Uložite u svoje zdravlje

Kupovinom ReSound slušnih aparata, koji su poslednja reč tehnike kada su slušni uređaji u pitanju, zapravo ulažete ne samo u svoj sluh, nego u kvalitet svog života.

Zdravlje sluha utiče na opšte zdravlje organizma. Pad sluha se direktno povezuje sa gubitkom ravnoteže, padovima, gubitkom socijalnog kontakta, usamljenošću, kardiovaskularnim problemima, dijabetesom itd. Kada smo u kontaktu sa drugim ljudima onda i fizički ostajemo vitalni, a održavanje vitalnosti znači zdrav sluh i zdrav mozak, očuvanje ravnoteže, emotivno zdravlje i ličnu sigurnost.

Kada zbog pada sluha ne možete da čujete razgovor, možete doživeti stid, neprijatnost i ljutnju. Kada ne čujete dobro, često prestajete da se družite i da učestvujete u hobijima i aktivnostima u kojima ste ranije uživali. To vodi gubitku socijalnog kontakta i depresiji. Pored izolacije i depresije, ima još psiholoških i emocionalnih problema direktno povezanih sa padom sluha. Bes, ljutnja zbog nemogućnosti praćenja razgovora su česte pojave. Zamor je takođe uobičajen; oni koji slabije čuju stalno ulažu dodatan napor da bi učestvovali u razgovoru. Mozak mnogo više energije ulaže da se razumeju zvuci, reči, što podiže nivo stresa, anksioznosti i napetosti.

Pored emocionalnog i psihološkog zdravlja, Američki Institut za Zdravlje (NIH) je u 2008 objavio da je oštećenje sluha 2 puta više prisutno kod odraslih dijabetičara nego kod onih koji to nisu. Razlog za to je loša cirkulacija jer visoki nivoi šećera u krvi mogu da oštete krvne sudove i smanje njihovu prokrvljenost u različitim delovima tela. To se može desiti i kada je reč o mikrocirkulaciji u unutrašnjem uhu i tako dovesti do oštećenja sluha.

NIH je testirao preko 4700 ispitanika, tj. njihovu sposobnost da čuju čitav opseg frekvencija u oba uha i pronađena je jaka veza između dijabetesa i oštećenja sluha po svim frekvencijama, a posebno onim iz visokog, govornog, registra. Sve više ljudi ima ovu bolest i time ona postaje sve značajniji uzročnik oštećenja sluha. Zbog toga dijabetičari moraju redovno da kontrolišu svoj sluh kako bi se pravovremeno rešio problem sa sluhom.

Mnogi faktori utiču na cenu slušnih aparata, a dalje pogledajte koji, na cene slušnih aparata

Hoćete da znate još više o ovoj temi?

Odmah preduzimte nešto za zdravlje svog sluha. Pronađite nas na lokaciji najbližoj Vama.

Pronađite najbliži centar za sluh Alfa ReSound