Netretirano oštećenje sluha i zujanje u glavi – tinitus nisu samo nezgodni problemi već značajno pogoršavaju kvalitet života pojedinca sa ovim problemima. Oni mogu dovesti do socijalne izolacije, pada učinka na poslu i depresije. Studije su pokazale da oštećenje sluha vodi narušavanju mentalnog zdravlja i demenciji.

Serbian Army honor guard march prior to the arrival to Belgrade of the French Prime Minister on November 6, 2014. French Prime Minister Manuel Valls is on a two-day visit to Serbia, aimed at boosting economic cooperation between the two countries., Image: 210233662, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Slično kao i kod civilnog stanovništva i vojna lica čekaju u proseku makar 7 godina kako bi rešila svoj problem sa sluhom.
Alfa i ReSound nude čitav opseg različitih slušnih aparata na recepte Fonda za Socijalno osiguranje vojnih osiguranika, kao i značajno bolja rešenja sa opcijama bežičnog povezivanja i tretiranja zujanja u ušima. Vojni osiguranici na vojne recepte slušne aparate dobijaju na svake 4 godine, tako da su im češće dostupna nova rešenja kod slušnih aparata, a sve to u cilju značajnog poboljšanja kvaliteta života.

Sa druge, preventivne strane, Alfa i Elacin u ponudi imaju veliki izbor čepića koji se izrađuju po meri uha čime se naši vojnici mogu štititi od buke na radnom mestu. U tela čepića izlivena po meri se ugrađuju posebni filteri za selektivno prigušenje zvukova.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim bivšim i sadašnjim vojnicima na svom žrtvovanju za otadžbinu. Pozivamo sve da ih nikako ne zaborave, da iskoriste svaku priliku da im pomognu, očiste dvorište, kupe novine ili provedu samo malo vremena sa njima jer njima to mnogo znači.