Drugačija priča o sluhu…

Firma „ALFA“ d.o.o. iz Kragujevca je osnovana 1989. godine sa ciljem da svoju delatnost usmeri ka približavanju kvalitetnih i savremenih rešenja iz oblasti ortopedskih pomagala svima onima koji zbog svoje zdravstvene situacije imaju takvih potreba.

Tokom godina uspostavljana je i razvijana saradnja sa više stranih kompanija koje spadaju među najpoznatije svetske proizvođače ortopedskih pomagala (ReSound, Coloplast, Sunrise Medical, Oticon, Elcea…). Naši radnici su u tom periodu prolazili specijalističke seminare i obuke stranih kompanija za izradu i aplikaciju pomagala.

S obzirom na specifičnu delatnost i poseban pristup pacijentima, poslednjih nekoliko godina „ALFA“ d.o.o. se intenzivno bavi problemima sa sluhom. Od maja 2010. godine ALFA d.o.o. je ekskluzivni distributer slušnih aparata kompanije GN RESOUND, Danska. U „ALFA“ d.o.o. vrši se izrada školjki za kanalne i ostale slušne aparate koji se nose u uhu, kao i njihovo sklapanje. Takođe se izrađuju i izlivene školjke (olive) po meri. Na taj način su najsavremenija tehnologija i standardi rada sa slušnim aparatima i neophodnim priborom dostupni svima koji imaju problema sa sluhom.

Želeći da u potpunosti pokrijemo sve aspekte problema sa sluhom otpočeli smo sa licencnom prizvodnjom Elacin štitnika sluha holandske firme Elcea. Ovi štitnici se prave po meri i ugrađuju se sa posebnim filterima prema nivou buke u okruženju. To je prvi put na našim prostorima da se uvodi ovaj način zaštite sluha i Alfa je generalni zastupnik i ovlašćeni distributer za teritoriju Srbije i Crne Gore.
Mi u „ALFI“ smo vođeni idejom da što je moguće više olakšamo život svim ljudima sa problemom oštećenog sluha u našoj zemlji, i da preventivno utičemo na smanjenje broja ljudi sa trajnim oštećenjem sluha, prouzrokovanim štetnim nivoima buke. Tako ćemo postići da ime naše firme postane sinonim za ova dostignuća i najkvalitetniju uslugu u ovim oblastima na tržištu.

Naša priča se zove Drugačija priča o sluhu… U svom radu se vodimo čuvenom Kantovom maksimom ‚‚Slepilo nas odvaja od stvari, a gluvoća od ljudi…‚‚. Zbog toga, u svom celokupnom radu, akcenat ćemo uvek stavljati na ljude i njihove potrebe kroz najkvalitetniju uslugu, individualan pristup i klijentu orjentisanu interakciju, jer shvatamo značenje sluha u društvenoj komunikaciji i svakodnevnom životu uopšte.

Zašto je Alfina priča o sluhu drugačija?

Mi u Alfi težimo da se razlikujemo od svojih konkurenata na tržištu. Naš jedinstven paket usluga obezbeđivanja slušnih aparata i štitnika sluha je rezultat našeg dugogodišnjeg iskustva na ovom polju koje nam omogućava da kvaliet svoje usluge konstantno unapređujemo.

Proba aparata

U okviru našeg programa probe slušnih aparata možemo da ponudimo besplatnu probu aparata koja je sastavni deo procesa savetovanja u vezi kupovine slušnog aparata ili pripreme za obezbeđivanje istog preko RFZO-a za civilne osiguranike ili Fonda za SOVO za vojne osiguranike. Na taj način vam omogućavamo da shvatite koje su prednosti nošenja savremenih slušnih aparata.

Rentiranje aparata

Mi u Alfi smo prvi uveli mogućnost iznajmljivanja slušnog aparata čime svojim korisnicima omogućavamo da koriste kvalitetne slušne aparate renomiranog proizvođača po principu ugovora o plaćanju za vreme korišćenja.

Iznajmljivanje aparata je moguće već od iznosa mesečnog zakupa od 69 Eur i to na period od 3, 6 ili čak 12 meseci. Ovo je odlična alternativa za sve one koji ne mogu ili ne žele obezbediti slušne aparate preko Fonda RFZO ili Fonda za SOVO koji uglavnom spadaju u najnižu klasu slušnih aparata.

Taxi usluga

S obzirom da imamo drugačiji pristup uslugama koje nudimo, u mogućnosti smo da ponudimo svojim korisnicima plaćenu uslugu taxi prevoza u okviru lokalne zajednice u okviru cene slušnog aparata sa prvim i dva dodatna dolaska radi obaveznih kontrolnih podešavanja aparata.

Tako svojim najstarijim i slabo pokretnim korisnicima maksimalno olakšavamo da dođu do nas.

Kućne posete

Ako iz nekog razloga niste u mogućnosti da dođete do nas, mi ćemo se potruditi da dođemo do Vas.

U mogućnosti smo da u okviru Vašeg doma obavimo sva testiranja i podešavanja slušnih aparata.

Osim toga, za pravilan rad slušnih aparata potrebne su baterije i ostala prateča oprema za održavanje koju možete poručiti od nas i dobiti ih na kućnu adresu.

Godišnja Alfa provera sluha

Svaki put kada Zemlja napravi krug oko Sunca, za sve naše stalne korisnike, jednom godišnje a svake godine korišćenja slušnog aparata, omogućavamo besplatnu proveru sluha i podešavanje slušnog aparata sa pratećim savetovanjem kako biste sa postojećim ili novim rešenjima mogli značajno poboljšati kvalitet svog života.

Osećajte se sigurno – Garancija 25 meseci

Svim našim korisnicima u ovom periodu omogućavamo besplatno održavanje slušnog aparata kroz redovno čišćenje ako je potrebno, savetovanje i kompjutersko podešavanje aparata kao i godišnju besplatnu proveru sluha.

Postaviti realna očekivanja

Alfa program Drugačija priča o sluhu… podrazumeva našu svest da je prilagođavanje na nošenje slušnog aparata proces koji zahteva strpljenje i sa naše i sa Vaše strane, a mi smo tu da Vas kroz taj proces vodimo pažljivo, stručno i na način prilagođen samo Vama kroz konsultacije, postepena podešavanja i druge prateće usluge.

Tako ćemo zajedno postaviti realna očekivanja od Vaših novih slušnih aparata i time će Vaše zadovoljstvo biti maksimalno.

Mi imamo drugačiju priču o sluhu! Mi smo,

ALFA tim