Kanalni slušni aparati po meri

Kanalni slušni aparati se rade po meri samo Vašeg uha. Ne samo da se fizički izrađuju za Vaše ušne kanale nego se i programski podešavaju prema Vašem oštećenju sluha i drugim potrebama kada je Vaš sluh u pitanju.

Zašto odabrati kanalne slušne aparate?

• Izrađuju se po meri Vašeg uha
• Veoma su diskretni
• Među najmanjim su modelima na tržištu
• Lako se nameštaju i koriste
• Dobro su rešenje za one koji nose naočari ili mnogo razgovaraju telefonom

Samo ReSound ima modele kanalnih slušnih aparata premijum klase koji se direktno povezuju sa pametnim telefonima bez ikakvih adaptera . Takvih rešenja nema kod konkurenata.

Kanalni slušni aparati su podeljeni u 5 grupa:

IIC
Nevidljivi u kanalu
CIC
Kompletno u kanalu
ITC
U kanalu
ITE
U ušnoj školjki
MIH
Mikrofon u ušnoj školjki

IIC

Nevidljivi u kanalu

Nevidljivi u kanalu IIC je najmanji kanalni slušni aparat. Postavlja se duboko unutar ušnog kanala tako da je praktično nevidljiv. Idealan je za one koji hoće maksimalno diskretno rešenje, imaju anatomski dobro razvijen ušni kanal i imaju blago do umerenog oštećenja sluha.


CIC

Kompletno u kanalu

CIC je mali kanalni slušni aparat, može imati točkić za povećanje i smanjenje jačine kao i dugmence za promenu programa. Popularan je kod onih koji imaju blago do umerenog oštećenja sluha i koji hoće više kontrole nad svoji slušnim aparatima.


ITC

U kanalu

ITC je najpopularnija varijanta kanalnih slušnih aparata. Pored 2 mikrofona i boljeg utvrđivanja odakle zvuk dopire (direkcionalnosti), ITC ima i bežične mogućnosti kako bi se povezao sa pametnim telefonom radi prijema poziva i slušanja muzike direktno u ušima.


ITE

U ušnoj školjki

ITE je najveći kanalni slušni aparat, ali zato pokriva i veća oštećenja, omogućava bežično povezivanje levog i desnog aparata, bežična podešavanja, bežična povezivanja direktno sa iPhone itd. Deli se na onog koji ispunjava celu i onog koji ispunjava pola ušne školjke. 


MIH

Mikrofon u ušnoj školjki

MIH je unikatna varijanta kanalnog slušnog aparata za brend ReSound. MIH obezbeđuje najprirodniji zvuk jer prikuplja zvuk po principu po kom to ušna školjka prirodno radi.

Kod MIH varijante mikrofon je izvučen iz aparata što daje sledeće prednosti korisniku:

• aparati tako mogu biti mnogo manji

• Idelano su rešenje za buku od vetra
• Manji je rizik od pojave mikrofonije jer je velika udaljenost između zvučnika i mikrofona, najveća kada su kanalni aparati u pitanju


Hoćete da znate još više o ovoj temi?

Odmah preduzimte nešto za zdravlje svog sluha. Pronađite nas na lokaciji najbližoj Vama.

Pronađite najbliži centar za sluh Alfa ReSound