Blog

Uši na raspustu!

Približavaju nam se prvomajski i uskršnji praznici što znači da idemo na kraći odmor od posla. Ako već idemo na raspust i u zvanični nerad, možemo i svojim ušima priuštiti malo predaha.

Vaše uši su verovatno dva nejrevnosnija radnika u Vašem telu jer najviše utisaka i doživljaja u Vašem životu, na poslu, odmoru i zabavi dolazi do Vas preko njih.

Da li ste znali da ih morate dobro čuvati, maziti i paziti jer Vaš dobar sluh nije zagarantovan? Mnogo suvišnih decibela u dugom vremenskom periodu će sigurno uzeti danak.

Tako da je predstojeći period pravo vreme da svojim ušima priuštite svojevrsnu zvučnu banju, pa čak i na par sati. Odslušajte nešto od muzike koja odmara i mozak i uši, nešto tipa španske gitare, možda grčka muzika i sl. A možete otići na Noisli i malo slušati zvuk vodopada, ptica, šuštanja lišća itd.

Ako krenete da dremate od toga, skoknite do prvog kafića na kaficu sa društvom.

Mnogi od nas ne razmišljaju o svojim ušima sve dok ne nastupi neko oštećenje sluha. A to je loš pristup jer sluh pada postepeno, neprimetno kao kumulativni efekat dugogodišnjeg zanemarivanja. Ako ništa drugo, makar smanjite jačinu muzike u slušalicama…

Naši korisnici
i partneri

Copyright 2022 Alfa d.o.o. | All Rights Reserved | Developed by studiopetrov.com
Copyright 2022 Alfa d.o.o. | All Rights Reserved | Developed by studiopetrov.com