Blog

Top 5 predloga za letovanje za Vas koji nosite slušne aparate

Planirate da idete na odmor ovih dana? Par predloga i saveta od nas nije na odmet? Onda pročitajte tekst ispod i napravite pravi izbor za leto 2014.

TASOS
Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga. Ostrvo Tasos ce Vas ocarati gostoprimstvom ostrvljana i lepotom zelenila. Zbog bujne vegetacije i nepreglednih borovih šuma nazivaju ga poetskim imenom: ŠUMA KOJA PLUTA. Lepotu Tasosa odlikuje i veliki broj plaža, skrivenih uvala, maslinjaka, a ostrvo je poznato po dobrom vinu, medu i maslinama. Ostrvo je, takode, bogato arheološkim nalazištima, manastirima i tradicionalnim selima i jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave. Na prelepim plažama gde pesak blista poput zlata, mit kaže da uživaju i same morske Sirene.

Savet u vezi slušnih aparata: Uživanje na pesku i u moru podrazumeva pojačanu opreznost da ovi elementi ne uđu u Vaše slušne aparate. Osim peska i mora, želećete da maksimalno upijete sve zvuke ostrva i zato ćete aparate nositi stalno i zbog toga je potrebno obratiti dodatnu pažnju redovnom održavanju istih koristeći tablete za vlagu i ostalu opremu za održavanje iako su ReSound aparati već zaštićeni specijalnom Isolate Nano tehnologijom od vlage, slane vode, znoja i prašine. Takođe, odredite posebno mesto u svojoj sobi koje će zaštititi Vaše slušne aparate od nepažnje spremačice kako isti ne bi bili bačeni nakon spremanja sobe.

ISTANBUL

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu

Savet u vezi slušnih aparata: Ako planirate da leto 2014. provedete u velikom gradu kao što je, kod naših turista veoma popularan, Istanbul, obavezno prethodno svratite do nas kako bismo adekvatno podesili Vaše aparate i u potpunosti Vas pripremili za mnoštvo starih i novih zvukova kojih u ovakvoj metropoli ima u izobilju.

BANJE SRBIJE

Banje u Srbiji imaju dugu tradiciju. Jos su stari Rimljani gradili kupatila, bazene i vile na izvorima termo mineralnih voda, ciji ostaci su vidljivi u gradovima i banjama sirom Srbije, a u vizantijsko doba, znalo se za neka lekovita svojstva danas najpoznatijih banja u Srbiji. Lekovita svojstva banje i njihovo prirodno okruzenje koristila su tokom istorije vlastela i narod tadasnje Srbije. Kako je Srbija bila pod turskom vlascu 5 vekova, njihov uticaj je vidljiv i u banjama, a turska kupatila ili amami i danas se koriste u nekim banjama u Srbiji. Kako se razvija industrija i trgovina kod privrednika tadasnjeg vremena, sve vise raste i njihova potreba za odmorom, pa su tokom XIX i XX veka odmor u banjama najvise provodili industrijalci, trgovci, ali i pisci, slikari i drugi umetnici. Sve ovo je podstaklo vece interesovanje za banje Srbije kod elite tadasnje Evrope, pa tako banja Koviljaca, Niska banja i Vranjska banja, postaju omiljeno mesto za odmor turista iz Austrije, Madarske i Grcke.

Tradicija poseta banja u Srbiji, nastavlja se i posle I Svetskog rata, kada se u banjama grade vile i letnjikovci, a banjski parkovi se ureduju po uzoru na francuske i italijanske. U periodu izmedu dva svetska rata, banje postaju steciste gradanskog sloja Srbije, gde banje posecuju i kraljevska porodica Karadordevic koja svojim imetkom doprinosi u izgradnji vila i letnjikovaca u nekoliko banja Srbije.

Nakon II Svetskog rata, banje dobijaju sve vise na svom znacaju, te se u okviru njihovog kompleksa razvijaju i grade hoteli i vile za prihvat gostiju, a uporedo se poboljsavaju i uslovi u lecilistima.

U narednim stranama, upoznajte se sa nekoliko najpoznatijih banja Srbije, koje je podrucje sa najvise termomineralnih izvora u Evropi u kojima mozete okrepiti svoje telo i um.

Savet u vezi slušnih aparata: S obzirom na vekove tradicije, ne bi nas čudilo da na nekom od pomenutih mesta čujete duhove i poslednje što Vam tada treba je da Vam ponestane baterija! Zato obavezno spremite set rezervnih baterija i po koju rezervnu cevčicu, nije na odmet!

 

ZLATIBOR

Zlatibor,planina izuzetne lepote, prijatne klime, prostranih livada, bujnih pašnjaka, leži na planinskim borovima po kojima je dobila ime, nalazi se u Zapadnoj Srbiji. Najposećenija je srpska planina sa dugom tradicijom ponude, sa mnoštvom različitih pogodnosti u kojima turisti uživaju. Takođe je poznata kao vazdušna banja, čija čudotvorna klima se koristi za lečenje bronhijalne astme i drugih alergijskih oboljenja, štitne žlezde, srčanih bolesti i anemije. Sa Zlatibora možete preduzeti neke od zanimljivih izleta u prelepe obližnje gradove.

Savet u vezi slušnih aparata: Boravak na planini podrazumeva dodatno obezbeđivanje slušnih aparata zbog dugog boravka u prirodi na planini. Posavetujte se sa nama oko toga kako dodatno da obezbedite svoje aparate.

VINSKE TURE SRBIJE

Ako je za Vas pravi odmor uz dobru flašu vina i dobru hranu, onda su vinske rute koje uključuju Smederevo, Suboticu, Negotin, Knjaževac itd. onda je ovo pravi predlog za Vas. Osetite duh brojnih Srpskih vinskih podruma – dok sedite za hrastovim stolovima, okruženi starim bačvama vina imaćete jedinstvenu priliku da čujete priču od velikih vinskih majstora o vinu i mistične legende povezane sa njegovim nastankom. Uživajte u večernjim satima kao pravi boemi u domaćim vinima visokog kvaliteta uz tamburaše! Učestvujte u pravljenu vina u tradicionalnoj odeći koju nose vinski majstori. Postanite gospodar vina!

Savet u vezi slušnih aparata: Na ovakvim putovanjima se dešavaju nezgode i zato popričajte sa nama oko mogućnosti osiguranja Vaših slušnih aparata. To posmatrajte kao putno osiguranje za Vaše aparate i mirnu glavu za Vas.

SREĆAN PUT I LEPO SE PROVEDITE!

Naši korisnici
i partneri

Copyright 2022 Alfa d.o.o. | All Rights Reserved | Developed by studiopetrov.com
Copyright 2022 Alfa d.o.o. | All Rights Reserved | Developed by studiopetrov.com