Blog

Inovativni slušni aparati

Vaš doživljaj slušanja mora biti prilagođen Vašim jedinstvenim potrebama. ReSound skoro 150 godina razvija tehnološke inovacije kako bi Vam omogućio najnaprednije slušne aparate, bežične dodatke i aplikacije, čime Vam omogućava da čujete više i da se prilagodite različitim okruženjima uz najbolji kvalitet zvuka.

 

Tipovi slušnih aparata

Postoje različiti tipovi slušnih aparata. Tip oštećenja sluha koje imate, Vaš način života i Vaše želje, kada su boja i stil u pitanju, zajedno utiču na izbor slušnog aparata.

Osnovni tipovi slušnih aparata u nastavku:


ZAUŠNI MODELI

RIE – Zvučnik u uhu

Najveći deo ovog aparata je sakriven iz uha. Za razliku od standardnog zaušnog BTE aparata, zvučnik je elegantno izvučen iz kućišta, provučen kroz tanku cevčicu i smešten u ušnom kanalu. Zbog toga su ovi modeli znatno manji od klasičnih zaušnih modela.

 

BTE – Klasični zaušni

Kod klasičnih zaušnih modela, slušni aparat je kompletno smešten iza uha. Zvuk zatim putuje kroz tanju ili deblju cevčicu do umetka (olive) po meri koja je smeštena u ušnom kanalu. Ovakvi modeli su za sva godišta i sva oštećenja sluha.

M&RIE

Najnovija generacija sa dodatnim mikrofonom uz zvučnik u ušnom kanalu, tehnologija primenjena kod najnovijeg ReSound One™

 

KANALNI MODELI

Kanalni slušni aparati se rade po meri samo Vašeg uha. Ne samo da se fizički izrađuju za Vaše ušne kanale nego se i programski podešavaju prema Vašem oštećenju sluha i drugim potrebama kada je Vaš sluh u pitanju. Više o njima u posebnom blog postu na KLIK

Izbor slušnog aparata

Mnogo faktora utiče na izbor slušnog aparata. Vaš stil života i Vaše zvučno okruženje u kom provodite najviše vremena imaju najveći uticaj na izbor slušnog aparata koji će biti idealan za Vas. Koji model najviše odgovara Vama? Tu Vam mi možemo pomoći

Uložite u svoje zdravlje

Kupovinom ReSound slušnih aparata, koji su poslednja reč tehnike kada su slušni uređaji u pitanju, zapravo ulažete ne samo u svoj sluh, nego u kvalitet svog života.

Zdravlje sluha utiče na opšte zdravlje organizma. Pad sluha se direktno povezuje sa gubitkom ravnoteže, padovima, gubitkom socijalnog kontakta, usamljenošću, kardiovaskularnim problemima, dijabetesom itd. Kada smo u kontaktu sa drugim ljudima onda i fizički ostajemo vitalni, a održavanje vitalnosti znači zdrav sluh i zdrav mozak, očuvanje ravnoteže, emotivno zdravlje i ličnu sigurnost.

Kada zbog pada sluha ne možete da čujete razgovor, možete doživeti stid, neprijatnost i ljutnju. Kada ne čujete dobro, često prestajete da se družite i da učestvujete u hobijima i aktivnostima u kojima ste ranije uživali. To vodi gubitku socijalnog kontakta i depresiji. Pored izolacije i depresije, ima još psiholoških i emocionalnih problema direktno povezanih sa padom sluha. Bes, ljutnja zbog nemogućnosti praćenja razgovora su česte pojave. Zamor je takođe uobičajen; oni koji slabije čuju stalno ulažu dodatan napor da bi učestvovali u razgovoru. Mozak mnogo više energije ulaže da se razumeju zvuci, reči, što podiže nivo stresa, anksioznosti i napetosti.

Pored emocionalnog i psihološkog zdravlja, Američki Institut za Zdravlje (NIH) je u 2008 objavio da je oštećenje sluha 2 puta više prisutno kod odraslih dijabetičara nego kod onih koji to nisu. Razlog za to je loša cirkulacija jer visoki nivoi šećera u krvi mogu da oštete krvne sudove i smanje njihovu prokrvljenost u različitim delovima tela. To se može desiti i kada je reč o mikrocirkulaciji u unutrašnjem uhu i tako dovesti do oštećenja sluha.

NIH je testirao preko 4700 ispitanika, tj. njihovu sposobnost da čuju čitav opseg frekvencija u oba uha i pronađena je jaka veza između dijabetesa i oštećenja sluha po svim frekvencijama, a posebno onim iz visokog, govornog, registra. Sve više ljudi ima ovu bolest i time ona postaje sve značajniji uzročnik oštećenja sluha. Zbog toga dijabetičari moraju redovno da kontrolišu svoj sluh kako bi se pravovremeno rešio problem sa sluhom. 

Naši korisnici
i partneri

Copyright 2022 Alfa d.o.o. | All Rights Reserved | Developed by studiopetrov.com
Copyright 2022 Alfa d.o.o. | All Rights Reserved | Developed by studiopetrov.com