Firma „ALFA“ d.o.o. iz Kragujevca je osnovana 1989. godine sa ciljem da svoju delatnost usmeri ka približavanju kvalitetnih i savremenih rešenja iz oblasti ortopedskih pomagala svima koji zbog svoje zdravstvene situacije imaju takvih potreba.

Tokom godina uspostavljena je i razvijana saradnja sa više stranih kompanija koje su uglavnom najpoznatiji svetski proizvođači pojedinih ortopedskih pomagala (Coloplast, Sunrise Medical, Oticon, Elcea…). Naši radnici su u tom periodu prolazili specijalističke seminare i obuke stranih kompanija za izradu i aplikaciju pojedinih pomagala.

S obzirom na specifičnost delatnosti i poseban pristup pacijentima, poslednjih nekoliko godina „ALFA“ d.o.o. se najintenzivnije bavi problemima sa sluhom. Od maja 2010. godine ALFA d.o.o. je ekskluzivni distributer slušnih aparata kompanije GN RESOUND, Danska. U „ALFA“ d.o.o. vrši se izrada školjki za kanalne i ostale slušne aparate koji se nose u uhu, kao i njihovo sklapanje. Takođe se izrađuju i izlivene školjke (olive) po meri. Na taj način su najsavremenija tehnologija i standardi rada sa slušnim aparatima i neophodnim priborom dostupni svima koji imaju problema sa sluhom.

Želeći da u potpunosti pokrijemo sve aspekte problema sa sluhom otpočeli smo sa licencnom prizvodnjom Elacin štitnika sluha holandske firme Elcea. Ovi štitnici se prave po meri i ugrađuju se sa posebnim filterima prema nivou buke u okruženju. To je prvi put na našim prostorima da se uvodi ovaj način zaštite sluha i Alfa je generalni zastupnik i ovlašćeni distributer za teritoriju Srbije i Crne Gore.
Mi u „ALFI“ smo vođeni idejom da što je moguće više olakšamo život svim ljudima sa problemom oštećenog sluha u našoj zemlji, i da preventivno utičemo na značajno smanjenje broja ljudi sa trajnim oštećenjem sluha, prouzrokovanim štetnim nivoima buke. Tako ćemo postići da ime naše firme postane sinonim za ova dostignuća i najkvalitetniju uslugu u ovim oblastima na tržištu. 

Naša priča se zove Drugačija priča o sluhu… U svom radu se vodimo čuvenom Kantovom maksimom‚‚Slepoća nas odvaja od stvari, a gluvoća od ljudi…‚‚. Zbog toga, u svom celokupnom radu, akcenat ćemo uvek stavljati na ljude i njihove potrebe kroz najkvalitetniju uslugu, individualan pristup i klijentu orjentisanu interakciju, jer shvatamo šta sluh zapravo znači u društvenoj komunikaciji i svakodnevnom životu uopšte.

ALFA D.O.O.
Adresa: Bulevar Kraljice Marije 3
34000 Kragujevac
Tel: +381 (0) 34 305 740
Fax: +381 (0) 34 305 741

www.alfa-srbija.rs
office@www.alfa-srbija.rs